DARK 2019: Design- og arkitekturfestival

DARK Design- og arktitekturfestival bilde av nettside

En uke med påfyll, inspirasjon, design og arkitektur

DARK Design- og arkitekturfestival skal være en fremtidsrettet veiviser. Festivalen handler om å oppleve, forstå, bli involvert og engasjert. Deltakerne skal få ny kunnskap, oppdage muligheter og lære hvordan de kan anvende design og arkitektur i egen hverdag. Det være i en bedrift, offentlig sektor eller i eget hjem. Vi samarbeidet med NODA som er teamet bak DARK om å utvikle en visuell identitet og nettside for 2019.

Les mer om DARK 

DARK Design- og arktitekturfestival bilde av nettside på mobil

Bakgrunn

Hva er verktøyene til arkitekter og designere? Hvordan visualiserer vi tanker og systemer? Hvordan ser resultatene ut?

Form

Hvis vi koker det ned til de minste byggeklossene – sitter vi igjen med trekanter og sirkler. Da var det lett å hente inspirasjon fra Bauhaus – en tysk skole for arkitektur, design og kunsthåndverk.

Komposition 8 Maleri av Vasilij Kandinskij

Typografi

Vi har brukt fonten Xants til headinger. Xants ble opprinnelig tegnet av Xanti Schawinsky (grafisk designer og lærer ved Dessau Bauhaus) og rekonstruert av Luca Pellegrini for Adobes Hidden Treasures-prosjekt.

Barlow brukes i brødtester og tabeller. En elegant og fleksibel moderne font designet av Jeremy Tribby. Fonten er open source.

 

«Det er bare å lukke øynene. Se for deg alle ting rundt deg. Alle bygninger, møbler, klær, telefonen, alt. Hvis det ikke hadde vært noen som hadde designet det, hadde det ikke vært noe der. »

DARK Design- og arktitekturfestival identitet farger og fonter

Relaterte arbeid